Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σεξ και σύλληψη

Υπάρχουν στάσεις που βελτιώνουν τη γονιμότητα ή που αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης;


Για τη σύλληψη εμβρύου κυκλοφορούν και επαναλαμβάνονται διάφοροι μύθοι: αν κρατήσεις τα πόδια σου υψωμένα στον αέρα για λίγα λεπτά μετά από την επαφή αυξάνεις τις πιθανότητες να συλλάβεις. Αν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω κατά τη διάρκεια της επαφής οι πιθανότητες αυξάνονται και διάφορα άλλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες καμία από αυτές τις θεωρίες δεν επαληθεύεται.


Η συχνότητα των επαφών σχετίζεται με την σύλληψη; 


Πράγματι, η συχνότητα των επαφών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Για τη σύλληψη χρειάζεται να έχετε τουλάχιστον 3 επαφές την εβδομάδα και σίγουρα την εβδομάδα που υποψιάζεστε πως συμβαίνει η ωορρηξία. Δεν στέκει ο μύθος πως το πολύ σεξ μειώνει τη γονιμότητα.


Ο γυναικείος οργασμός σχετίζεται με την ικανότητα σύλληψης; 


Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ γυναικείου οργασμού και σύλληψης. Υπάρχουν γυναίκες που αποδίδουν την εγκυμοσύνη τους σε έναν ουράνιο οργασμό που τους έμεινε αξέχαστος. Ωστόσο μία στις τρεις γυναίκες αναφέρει πως σπάνια φτάνει σε οργασμό και από εκείνες που έχουν οργασμούς λιγότερες από τις μισές φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Υπάρχει όμως πρόβλημα αν ο σύντροφος έχει διαταραχή στην εκσπερμάτιση ή στυτική δυσλειτουργία.


<<Έχω ακούσει ότι αν δεν κάνουμε σεξ με τον σύντροφό μου, παρά μόνο στις γόνιμες μέρες, το σπέρμα του είναι πιο δυνατό και πλούσιο, άρα οι πιθανότητες να συλλάβω αυξάνονται, ισχύει;>>


Η παραπάνω θεωρία ταλαιπώρησε αρκετά τις προηγούμενες γενιές, όμως νεώτερες έρευνες έδειξαν πώς όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά η τακτική αυτή της αποχής φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η παραμονή των σπεραματοζωαρίων μέσα στο ανδρικό σώμα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται τόσο η ποιότητα όσο και η κινητικότητά τους, άρα η αποχή επηρεάζει αρνητικά την γονιμότητα του ζευγαριού.


<<Θέλουμε πολύ να κάνουμε ένα παιδί. Όσο καθυστερεί, τόσο ανησυχούμε. Ειδικά ο σύντροφός μου είναι πολύ αγχωμένος. Μπορεί αυτό να επηρεάζει αρνητικά την προσπάθειά μας;>>


Το άχγος επηρεάζει τις λειτουργίες του οργανισμού, απορρυθμίζει και αποδιοργανώνει. Πιο συγκεκριμένα προκαλεί διαταραχή στις ορμόνες που σχετίζονται με τις αναπαραγωγικές ορμόνες και τελικά στην όλη διαδικασία της σύλληψης . Εξάλλου, το έντονο στρες μπορεί να επηρεάσει και την σεξουαλική πράξη, προκαλώντας στυτικές δυσλειτουργίες, προβλήματα εκσπερμάτισης κ.α. στον άνδρα.


πηγή:babyspace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...